Hogyan kérjünk szórólap nyomtatásra nyomdai árajánlatot?

Amikor szórólapokat szeretnénk nyomtatni, természetes dolog, hogy több nyomdától is árajánlatot kérünk, hiszen szeretnénk őket összehasonlítani és kiválasztani a legkedvezőbbet. Melyek azok a legfontosabb paraméterek, amelyeknek szerepelnie kell az ajánlatkérésben, hogy a szakemberek pontosan tudjanak dolgozni, mi pedig valóban a kért gyártásra kapjunk költségbecslést?

Szórólap készítés
Szórólap készítés

Nyomdai előkészítés, nyomdai fájl elkészítése
Szórólap készítéshez adjuk meg a választott technológiát.
Mindenképpen írjuk le, hogy a nyomtatandó anyagot milyen formátumban készítettük el, és képesek vagyunk-e olyan adatállomány elkészítésére, amelyre a szórólap nyomtatáshoz szükség van (vágó- vagy hajtóélek beillesztése, színellenőrző csík beillesztése). Egyéb esetben a nyomdai előkészítés költségekkel jár.
Adjuk meg a szórólap nyomtatás darabszámát és a kiválasztott papír paramétereit: nettó grammszám, méret (A5, A6 stb.). Ha nem vagyunk járatosak a papírok piacán, kérjük a nyomda segítségét, szempontok felsorolásával. A méretet – ha a szórólapot hajtani kell – az összehajtott formátumra vonatkozóan adjuk meg.
Jelöljük meg a szórólap nyomtatás színeit 4 szín colorban (1, 2, 3, 4 alapszín) és adjuk meg a festék típusát is. A X+0 megjelölés azt jelenti, hogy csak az egyik oldalt az X+X pedig azt, hogy mindkettőt meg kell nyomni. Ha igényelünk ilyesmit, itt adjuk meg a fémnyomás vagy lakkozás paramétereit is.
Végül adjuk meg, hogy a szórólap végső formájának elnyeréséhez lesz-e szükség hajtásra (biegelésre) vagy más kiegészítő szolgáltatásra.
Tájékoztató jelleggel ezen a linken talál digitális nyomtatás árakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.